Voorstelling van onze 4de van de 8 pacers voor de halve marathon die doorgaat op zondag 8 oktober 2023. Check www.halvemarathon-em.be voor alle info.
Ik heb het grote geluk dat ik deel uitmaak van een schitterende groep lopers (de luujpers) waar we wekelijks mee afspreken en ieder jaar trainen voor minstens 1 marathon.
Deze mensen willen maar al te graag pacen in Erpe-Mere.
Pacer voor 1u45min: Michiel Van Impe
——————————————-
Michiel is 43 jaar en woont in Herzele. Hij is een triatleet die maar liefst 3 iron man’s op zijn palmares staan heeft. Voor de mensen die dit niet kennen: 3,8 km zwemmen, 180km fietsen en dan nog eventjes een marathon om af te sluiten. In de loop der jaren heeft hij ook 6 officiële marathons afgewerkt. Zijn besttijd is 3u14.
Om op 1u45 over de streep te komen loopt Michiel in Erpe-Mere 4 min 59sec/km ofwel 12,06 km/u om deze doelstelling te halen.
Michiel is de coach van onze groep. Gebaseerd op zijn eigen ervaringen maakt hij voor velen van ons schema’s die ervoor zorgen dat iedereen beter wordt. Hij kan dan ook minstens evenveel genieten wanneer er iemand van ons zijn doelstelling heeft gehaald. Hij haalt altijd het beste uit ons, maar ook voor zichzelf legt hij de lat enorm hoog. Geloof mij, tis een beest!
Vorig jaar was Michiel ook al pacer voor 1u45 en hij kijkt er heel hard naar uit om dit op 8 oktober terug te doen.
Zijn er mensen die nu al weten dat ze zich bij Michiel gaan aansluiten? Geef gerust een seintje in een reactie.
Met nog een dikke maand te gaan kan ik maar even een tempo hoger schakelen met het voorstellen van de pacers voor de halve marathon die doorgaat op zondag 8 oktober 2023. Check www.halvemarathon-em.be voor alle info.
Ik heb het grote geluk dat ik deel uitmaak van een schitterende groep lopers (de luujpers) waar we wekelijks mee afspreken en ieder jaar trainen voor minstens 1 marathon.
Deze mensen willen maar al te graag pacen in Erpe-Mere. Sofie en Alain zijn al de revue gepasseerd. Nog 6 man te gaan.
Pacer voor 1u50min: Koen Daghuyt
—————————————
Koen is 43 jaar en woont in Ressegem. Hij is beginnen lopen in 2016 en heeft inmiddels 3 officiële marathons afgewerkt. In maart dit jaar heeft hij zijn persoonlijk record verpulverd. Koen kwam in Barcelona in 3u10min over de meet. Vorig jaar was Koen de pacer op 1u40. Dit jaar heeft hij last gehad van een blessure en laten we hem iets trager lopen. Al is uit zijn recente tempo’s op training gebleken dat dit nergens nodig voor was. 😀
Koen loopt 5 min 13sec/km ofwel 11,51 km/u om deze doelstelling te halen.
Koen is de officieuze secretaris van de Luujpers. Hij heeft vorig jaar hard meegewerkt aan onze bewonersbrief voor de halve marathon. Hij is echt 1 van de steunpilaren in onze groep. Met zijn toptijd van 3u10 heeft hij iedereen verrast. En wij hebben het gevoel dat we het laatste nog niet van hem gezien hebben.
Zijn er mensen die nu al weten dat ze zich bij Koen gaan aansluiten? Geef gerust een seintje in een reactie.
Zondag 8 oktober gaat de 2e editie van de Van Cauter halve marathon van Erpe-Mere door. Check www.halvemarathon-em.be voor alle info.
Ik heb het grote geluk dat ik deel uitmaak van een schitterende groep lopers (de luujpers) waar we wekelijks mee afspreken en ieder jaar trainen voor minstens 1 marathon.
Deze mensen willen maar al te graag pacen in Erpe-Mere. De komende weken ga ik ze alle 9 met heel veel plezier aan jullie voorstellen.
Pacer voor 2u00min: Alain Du Bois
————————————–
Zou je graag net onder de magische grens van 2u over de meet lopen in Steenberg? Dan moet je u aansluiten bij Alain. Hij is 55 jaar en woont in Aalst. Met 8 officiële marathons op zijn teller heeft hij ervaring zat. Met een besttijd van 3u24min op de 42,2km moet 2u op de 21,1km zeker lukken. Vorig jaar heeft Alain ook gepaced voor deze tijd.
Alain loopt 5 min 41sec/km ofwel 10,55 km/u om deze doelstelling te halen.
Alain is de stille kracht in onze groep. Hij loopt niet te koop met zijn prestaties maar in alle stilte bereidt hij zich telkens voor op zijn marathons. Zo heeft hij vorig jaar de marathon van Brussel gelopen. Niets speciaal op zich, alleen moet je weten dat deze is doorgegaan de week voor onze wedstrijd. Alain heeft daar een enorme blaar opgelopen (zie foto in reactie). Heel veel mensen zouden afgehaakt hebben, maar hij heeft de pijn gewoon doorbeten en meerdere mensen geholpen om onder de 2u binnen te kunnen komen. Hij heeft zelf enorm genoten en kijkt nu al uit naar 8 oktober.
Zijn er mensen die nu al weten dat ze zich bij Alain gaan aansluiten? Geef gerust een seintje in een reactie.
Over 9 weken gaat de 2de editie van de Van Cauter halve marathon van Erpe-Mere van start. Wie de volledige afstand wilt lopen kan maar beter niet te lang meer twijfelen en beginnen trainen. 😅 Inschrijven kan op www.halvemarathon-em.be De picco-bello 11.5 en 3.5km behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Dit jaar trekken we ook de kaart van de jeugd met aparte reeksen voor hen. Dit alles op en rond het domein Steenberg ❤
Voor dit evenement zijn veel vrijwilligers nodig.
Zo zijn er ook de pacers. Dat zijn de mensen die zich aanbieden aan de start met een ballon met hierop de tijd waarop ze gaan finishen.
Ik heb het grote geluk dat ik deel uitmaak van een schitterende groep lopers (de luujpers) waar we wekelijks mee afspreken en ieder jaar trainen voor minstens 1 marathon.
Deze mensen willen maar al te graag pacen in Erpe-Mere. De komende weken ga ik ze met heel veel plezier aan jullie voorstellen.
Pacer voor 2u10min: Sofie Van Den Bossche
————————————————-
Zou je graag in 2u en 10 minuten over de meet lopen in steenberg op 8 oktober? Dan moet je u aansluiten bij Sofie. Zij is 44 jaar en woont in Sint-Lievens-Houtem. Zij heeft al 3 officiële marathons uitgelopen. Haar beste prestatie haalde ze vorig jaar in Rotterdam met een tijd van 3u57min. Zij was er in onze eerste editie ook bij als deelnemer en kwam na 1u59min over de finishlijn.
Sofie gaat netjes 6min10sec/km ofwel 9,74 km/u lopen om deze doelstelling te halen.
Sofie heeft al heel wat watertjes doorzwommen om op dit niveau te geraken. Zij is een toonbeeld van doorzettingsvermogen 😍Het is de eerste keer dat ze gaat pacen. Ze is enorm gemotiveerd en kijkt er hard naar uit om jullie te kunnen helpen.
Zijn er mensen die nu al weten dat ze zich bij Sofie gaan aansluiten? Geef gerust een seintje in een reactie.
Inschrijvingen Van Cauter Halve Marathon Erpe-Mere 2023 zijn geopend!
Zondag 8 oktober 2023.
Ga naar www.halvemarathon-em.be en ga de uitdaging aan.
21,1 km net iets te ver? Geen probleem met de Picco-Bello 11,5 en 3,5 km vind je zeker iets wat binnen uw mogelijkheden ligt.
Schrijf je in en kom de unieke sfeer ervaren.
Dit jaar zijn er ook aparte reeksen voor de jeugd. 😍
Wat vinden jullie trouwens van ons splinternieuw logo? Veel dank aan topper Timothy Van Vaerenbergh van www.timograph.be
Laten we er zondag een feest van maken!
———————————————-
Hieronder zie je op welke plaatsen er allemaal iets te beleven valt!
Place to be tijdens de wedstrijd is Tweekerkenstraat 26 in Burst. Net zoals tijdens de rommelmarkt zal er bij Wouter een groot feest zijn met DJ Tim V die vanop de pompier draait. Hier komen de lopers van de 11.5 en de halve marathon 2 keer voorbij. Sfeer verzekerd!
Andere animatie langs het parcours: (in chronologische volgorde voor de halve marathon)
.
* Onder spoorwegbrug Eetsvelde: Muziek waar je sneller van loopt
* Vissershof: Veronique zorgt voor goeie beats die moed geven in deze eerste kilomters
* Rusthuis Mere: Vlaamse slagers voor de rusthuisbewoners
* Bevoorrading kerk Erpe: Muziek waar je sneller van loopt
* Café Dievenput Ottergem: Zij zorgen voor sfeer en bieden de lopers zelfs de mogelijkheid om (vrijblijvend) door het café te lopen
* Hazenakker Zonnegem: Akoestisch optreden van Hidden Senses, zij trachten bij iedere loper emotioneel binnen te geraken
* Katstraat Bambrugge: Het hardere werk met Rammers, hier schakel je ongetwijfeld een versnelling hoger
* Parking kerkhof Bambrugge: Fanfare nieuw leven Aaigem blaast jullie vooruit
* Tweekerkenstraat Burst: Dj Tim vanop de pompier, zoals hierboven reeds vermeld
* Kerk Burst: DJ V duwt je vanop zijn eiland de laatste 4 km in met lekkere retro beats
* Voetbaantje Bambrugge: Doedelzakspeler die jullie tot in de tenen gaan voelen
* Egemstraat Bambrugge: Dj Timmy laat je zoeken naar de laatste krachtreserves
* Laatste kilometerpunt in Seskenskouter: DJ Matthi sleurt jullie de laatste 1000m in
* Cultuurhuis Eomtia: DJ Cekezz zorgt ervoor dat je het spurten niet gaat voelen
* Aankomstlijn aan sportbar De Flamingo: De bekende stem van Mout Uyttersprot verwelkomt jullie aan de streep
.
Reden genoeg om zondagnamiddag dus even buiten te komen denk ik. Ga je zelf voor uw deur ook wat muziek maken? Laat het ons dan weten, wij komen langs met een (half) bakje bier of een fles cava. Afhankelijk van het aantal aanwezigen natuurlijk.
.
Wij kijken hier zo hard naar uit! Tot zondag
.
Met uw bedrijf op het groot scherm aan de finish van ons evenement? Stuur even via messenger en we bespreken de voorwaarden. Wees gerust, wij houden de prijs laag.
Uw logo of boodschap komt dan in een powerpoint die gedurende alle wedstrijden wordt afgespeeld.
We hadden eerst beslist om dit bericht niet te maken. Maar de onkosten vallen tamelijk hoog uit en met uw steun kunnen wij deze wat drukken .
Wij willen Van Cauter en Picco Bello als hoofdsponsor alvast van harte bedanken en bij deze nogmaals in de spotlight zetten.
Verder zijn er nog heel wat bedrijven die ons inmiddels al gesteund hebben op allerlei manieren. Ook zij zullen te zien zijn op ons groot scherm.
Niet twijfelen, alle sportievelingen van Erpe-Mere zullen uw bedrijf leren kennen!
Ken je ze? Die mannen met de vlagjes of ballonnetjes?
Pacers noemen ze dat! Dat zijn mensen die een constant tempo lopen om dan op een vooraf bepaalde tijd binnen te zijn.
Wil jij uw besttijd verbeteren en bijvoorbeeld op 1u45 over de meet komen? Wel sluit u dan aan bij de pacer van 1u45. Die zal de hele tijd (iets sneller dan) 12km/u lopen en dan kom je perfect op tijd binnen.
Heel fier op mijn vrienden van de luujpers die zich hiervoor willen opofferen.
Pacer voor 1u25 is Kevin De Poorter (14,9km/u)
Pacer voor 1u30 is Sven Janssens (14,1km/u)
Pacer voor 1u35 is Kerim Farjallah (13.4km/u)
Pacer voor 1u40 is Koen Daghuyt (12,7km/u)
Pacer voor 1u45 is Michiel Van Impe (12,1km/u)
Pacer voor 1u50 is Christoph Schelfhout (11,6km/u)
Pacer voor 2u is Alain Du Bois (10,6km/u)
Pacer voor 2u10 is Marc Coppens (9,8km/u)
Wij zijn er ons bewust van dat nog veel mensen onder het tempo van de laatste pacer zullen lopen. Wij hebben echter het idee dat deze mensen geen nood hebben aan een pacer. Mochten er toch mensen zijn die daar anders over denken, geef dan gerust een seintje en wij zoeken met veel plezier iemand voor u.
Supporters geven je vleugels!
De eerste editie van de Van Cauter halve marathon van Erpe-Mere vindt plaats op zondag 9 oktober in de namiddag.
Met deze wedstrijd willen wij zoveel mogelijk mensen van Erpe-Mere een leuke dag bezorgen. De wedstrijd passeert aan de 8 kerken van alle deelgemeentes.
In de eerste plaats vragen wij jullie uiteraard om massaal deel te nemen. Is 21,1km iets te hoog gegrepen? Geen paniek. Je kan ook deelnemen aan de Picco Bello 11.5 of 3.5km.
Vind je lopen maar niets?
Kan je niet deelnemen om medische reden?
Vind je supporteren veel leuker dan afzien?
Drink je liever een glaasje cava of bier met een goed muziekje op de achtergrond?
Wel, dan heb ik goed nieuws. Wij gaan er vanuit de organisatie voor zorgen dat er langsheen het parcours heel wat te beleven valt. Volgende zaken zijn reeds geboekt: DJ’s op meerdere plaatsen, het koor van Aaigem en een doedelzakspeler. Verder zijn we nog tal van andere zaken aan het bespreken. Later hierover nog meer info.
Maar mogen we jullie langs deze weg dus al warm maken om op die dag even buiten te komen, te verzamelen met enkele buren en zo samen de deelnemers even aan te moedigen? Wij gaan dit vanuit de organisatie promoten. Wij maken hier binnenkort enkele hotspots bekend waar wij jullie, dankzij onze sponsors, kunnen trakteren op een frisse pint of een lekker glas cava!
Binnenkort meer details hierover!